italisko maisto restoranai

Itališkas maistas

Itališka virtuvė populiari nuo seno visame pasaulyje. Gilios valgio ruošimo tradicijos vertinamos ir mūsų dienomis. Daugelis mėgsta itališką maistą. Paskanauti galima ne tik Italijoje, bet ir kitose šalyse. Pagal receptus maistą galimą paruošti ir namuose. Itališki restoranai mėgstami, čia lankytojų niekad netrūksta. Apie juos galite rasti informacijos internete. Čia galite matyti meniu ir netgi maisto kainas. Nemažai informacijos galite rasti užsukę į internetinę svetainę http://www.rmrestaurant.co.uk/.

Itališki patiekalai

Itališkas maistasItališki patiekalai pasižymi išskirtiniu skoniu. Retam nepatinka šios šalies virtuvė. Pagrindiniai itališkos virtuvės užkandžiai antipasto ir karpačio, patiekalai – pica, pasta, lazanija, ravioliai. Tai nuo seno žinomi, žymiausiai valgiai. Tradicinė sriuba – minestrone. Gardūs desertai panetone, tiramisu, kuriuos mėgsta ne tik smaližiai. Žymūs itališkos virtuvės gėrimai kava, amaretas, grapa, vynas, sambuka. Klysta tie, kurie galvoja, kad itališka virtuvė apsiriboja makaronais ir picomis.

Itališka virtuvė yra įvairi. Skirtinguose regionuose gaminami skirtingi patiekalai. Šalyje auginama daug daržovių, vaisių. Gausybė citrusinių vaisių, riešutmedžių, persikų – visa tai auga Italijoje. Vynuogių čia galima rasti netgi apie 250 rūšių. Šalyje gaminama daug alyvuogių aliejaus. Itališki patiekalai – tai, tarsi, skonių jūra. Šalyje gaminami vynai vertinami visame pasaulyje. Paragauti tikro itališko vyno trokšta kiekvienas. Paskanauti patiekalais galima itališkuose restoranuose, o geriausia nuvykti į šalį ir užsukti į vietinius.

Šiek tiek istorijos

Neapoliečiai nuo senų laikų vertina itališką virtuvę. Gardžios svieste keptos sardinės ne tik skanus maistas, bet ir puiki stalo puošmena. Italai nuo seno mėgsta dešimtkojus, iš kurių gaminamas patiekalas, kuris vadinamas „ Kalamiri“ (patiekiama su šviežiais prieskoniniais žalumynais). Sriuba išrasta maždaug XVI amžiuje. Romos virėjas įdėjo į puodą jautienos, veršienos, viščiuką, kumpio jauną balandį, viskas buvo verdama vandenyje. Jam užvirus, sudedami prieskoniai ir daržovės, taip atsirado sriuba. Sriubą išrado ne italai, bet pavadinimas kilęs iš italų kalbos.

Šiandieną daugelis patiekalų mėgstami vietinių šalies gyventojų. Itališkas maistas vertinamas ir kitose pasaulio šalyse. Sriuba puodelyje vienas iš mėgstamiausių italų valgių. Daržovės troškinamos savo sultyse ar riebaluose, jos neverdamos. Vegetarams itališka virtuvė, taip pat, gali pasiūlyti įvairių gardžių patiekalų. Šalis garsi daržovių paruošimo meniu.

Italai mėgsta gausiai nukrautus stalus. Pietus gali sudaryti nuo trijų iki šešių patiekalų. Įvairūs skoniai žavi ne tik vietinius šalies gyventojus, bet ir svečius iš svetur. Nereikėtų pamiršti įdomių maisto patiekimo bei eiliškumo tradicijų.